Indrek Tarand kandideerib riigikokku sotside ridades

Europarlamendi liige Indrek Tarand teatas täna Pärnus, et osaleb riigikogu valimistel Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) Pärnumaa esinumbrina.

„Sotsidega seob mind eelkõige ühine arusaam sellest, mis on Eestile järgmistel valimistel kaalul,“ kommenteeris Tarand oma otsust. „Mulle imponeerib, et sotsid on alati oma väärtustele truuks jäänud, kaitstes isikuvabadusi ja seistes nõrgemate eest. Mis on minu jaoks aga eriti tähtis: oleme täiesti ühel meelel selles, et Euroopa on meie kodu ning kõigile, kes tahavad meie kodu kahjustada, tuleb julgelt vastu seista.“

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Jevgeni Ossinovski avaldas heameelt, et sotside meeskond on saanud järjekordse tugevduse. „Indrek on liialdusteta meie poliitikaelu üks võimekamaid tegelasi. Mul on rõõm, et hakkame neil parlamendivalimistel temaga vaba, hooliva ja sõbraliku Eesti eest seisma,“ ütles ta.

Viimased kaks korda on Indrek Tarand Euroopa Parlamendi valimistel üksikkandidaadina märkimisväärse häältesaagi korjanud. Esmalt 2009. aastal, kui ta sai 102 460 valija toetuse. 2014. aasta Euroopa Parlamendi valimistel osales Tarand uuesti üksikkandidaadina ja osutus taas valituks, kogudes 43 369 häält.