Tallinnas toimub Euroopa Roheliste kogu

8.-10.oktoobrini toimub Tallinnas Euroopa Roheliste Kogu konverents, kus arutatakse mitmeid Eesti ja Euroopa arenguga seonduvaid majandusküsimusi, aga ka energiajulgeoleku ning Euroopa kodanikualgatusega seonduvaid probeeme.

Konverentsi esimesel päeval keskendutakse Eesti ühiskonna jätkusuutliku arengu võimaluste, Euroopa Liidu Välisteenistuse, kodanikuühiskonna ja võrdõiguslikkuse edendamise arutelule. Sõna võtavad Dr. Elinor Ostrom (Indiana Ülikooli professor ja 2009.a Nobeli majanduspreemia laureaat), Keith Kasemets (EV riigikantselei strateegiabüroo juhataja), Caroline Lucas (EP saadik, Suurbritannia), Philippe Lamberts (EP saadik, Belgia), Marek Strandberg (Eesti Roheliste esimees) Indrek Tarand (EP saadik) ja teised.

Lisaks tuleb arutusele ka keskkonnasäästliku ja jätkusuutliku makromajandus- ja finantsarengu võimalikud mudelid ja energiajulgeolek.

Ühtlasi käsitletakse konverentsil Euroopa Kodanikualgatust, mille raames saavad tulevikus vähemalt 1 miljon Euroopa kodanikku erinevatest liikmesriikidest Euroopa Komisjonile seadusandlusettepanekuid esitada.

Kahepäevasel konverentsil korraldatakse töötube ja seminare, kus on oodatud huvilised. Ürituse ajakava ja registreerimisvormi leiab siit:

http://europeangreens.eu/tallinndocs/