12.-16.04.2010 Kaitse- Ja Julgeoleku Komisjoni (Sede) Töövisiit Usa-Sse

Sel nädalal viibib Indrek Ameerika Ühendriikides Euroopa Parlamendi Kaitse- ja julgeoleku komisjoni (SEDE) töövisiidil. Kavas on kohtumised erinevate Washingtonis asuvate ministeeriumide ja mõttekodadega.

13.aprillil külastatakse Nato ümberkujundus- ja arendusstaapi  Norfolkis (ACT) ning kohtutakse ülemjuhatuse staabiülem viitseadmiral Adam Coolinguga.

 

Edasi on kavas ümarlauaarutelud ning mõttevahetused ELi Washingtoni esinduse juhi Angelos Pangratise, USA Kongressi esindajatekoja Euroopa komitee esimehe Bill Delahunti, aseesimehe Shelley Berkley ning NATO Parlamentaarse Assamblee presidendi John Tanneriga. Pole välistatud, et õnnestub viimasega mõtteid vahetada ka Sven Mikseri raporti teemal, mida ta NATO PA asepresidendina samal päeval esitleb Anders Fogh Rasmussenile.

 

Päevakorras on kohtumised ka praeguse USA Kaitseministeeriumi Euroopa ja NATO eksperdi ning endise Ameerika Ühendriikide Atlandi Nõukogu rahvusvahelise julgeolekuprogrammi direktori Kim Townsendi ning USA Kaitseministeeriumi Venemaa, Ukraina ja Euraasia eksperdi Dr Celeste Wallanderiga. Toimub arutelu ka USA Kaitseministeeriumi NATO Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude (ISAF) direktori Luis Sancheziga.

 

14.aprillil külastatakse Washingtonis asuvat Strateegiliste ja Rahvusvaheliste Uuringute Keskust (Center for Strategic and International Studies, CSIS), kus toimub arutelu eurosaadikute ning Heather Conley (Euroopa Programmi juht) ja teistega.

 

15. aprillil külastatakse Riigidepartemangu, kus kohtutakse USA asevälisminister Ellen Tauscheri, erisaadik inimõiguste alal Põhja-Koreas Robert Kingi ja teiste Ameerika välisministeeriumi Euroopa ja Euraasia, aga ka Aafrika ning Aasia suuna ekspertidega.