Indrek Võitis Valimisdebati Rakveres!

Rakvere raamatukogus peeti 8.mail Euroöö maratondebatt, millel osales Euroopa Parlamendi valimiste suletud nimekirjade esinumbrid ning sõltumatud saadikud. Pärast mõnetunnist väitlemist said kohalviibijad anda hääle nende arust parimale väitlejale ehk kõige sobilikumale kandidaadile. Salajase rahvahääletuse tulemusel kuulutati võitjaks Indrek Tarand.

Väitlusele olid kutsutud valimisnimekirjade esinumbrid, kellest enamus oli ka kohale tulnud, ainult Marek Strandberg ja Edgar Savisaar puudusid. Kolmetunnisel debatil räägiti Euroopa ühtsetetest poliitikatest, rahvusriigi rollist Euroopa Liidus, inimeste vabast liikumisest, illegaalsest migratsioonist ja paljust muust. 

Lisaks põhiteemadele juhtis Indrek kõigi kohalviibijate tähelepanu asjaolule, et keegi peab kinniste nimekirjade seaduse eest ka vastutust kandma ning ennustas, et see röövib demokraatiavastastelt parteidelt ihaldatud mandaadi Brüsselis.

Debati lõpus said kohalolnud anda hääle debati võitja valimiseks. Euroopa Öö ebati võitjaks valis rahvas Indrek Tarandi. Debatist lähemalt loodetavasti varsti Virumaa Teatajas.