Indrek Osales Tartu Ülikooli Ep Valimisdebatil

12. mail toimus Tartu Ülikooli raamatukogus Euroopa Parlamendi teemaline valimisdebatt, kuhu olid kutsutud ainult parteide esindajad. Ürituse eestvedaja, politoloog ja Tartu Ülikooli lektor Rein Toomla keeldus üksikkandidaate tunnustamast ning üritas takistada Indrek Tarandi osalemist debatil.

 

„Rein Toomla arusaamal kandideerivad EP valimistel ainult Riigikogus esindatud erakonnad,“ ütles Indrek. „Kuigi ta kindlasti orienteerub oma vallas, näib ta unustavat, et riigi tasandil parlamenti kuuluvus ei ole ühegi seaduse, normi ega tava järgi seotud Euroopa Parlamenti kandideerimisega. Ma arvan, et Toomla käsitlus demokraatia kõige fundamentaalsemast olemusest sai okupatsiooniajal punaajalugu õpetades tugevasti kannatada,“ ütles Indrek. „Kui ma julgesin protesteerida selle vastu, et EP valimisdebatil pole arvestatud mitte ainsa üksikkandidaadiga, soovitas Toomla mul tänavale kõnet pidama minna,“ muigas Indrek.

loe edasi… (120 sõna)