Delfi Avaldas Esimese Osa Indreku Järjejutust "Euroopa Kui Paradoks"

Ülikoolis õpetati mulle, et ereb ehk Euroopa tähendab heebrea keeles päikeseloojangut.  Hiljem õpetati ka Oswald Spenglerit ja Õhtumaade allakäiku. Need kauged õpitud teadmised ajendavad mind praegu kandideerima Euroopa Parlamenti. Esitan mõned paradoksid, mis minu arvamust mööda meie kontinenti täna mõjutavad. Abstraktselt võiks öelda, et need on paradoksid Euroopa (ühise) välispoliitika, majanduspoliitika ning moraali kohta. Kuid esitan need vabas vormis näidetena erinevatest mõtteviisidest. Minu mõtiskluse eesmärgiks on ärgitada ühiselt mõtlema – kus on Eesti? Kus me kas või neis kolmes valdkonnas (välispoliitika, majanduspoliitika ja moraal) oma „eestiliku“ mõtteviisiga Euroopas asume?

loe edasi… (745 sõna)

Vali A-klassi tõhusus!

%d bloggers like this: