Üleskutse

Minu ettepanek MINU EESTILE.

1. Lõpetagem parteide rahastamine riigieelarvest! Kui parteid olid tillukesed ja nõrgad, oli see ehk põhjendatud. Nüüd, kus parteid domineerivad kõikide avalike finantside üle, pole see toetus enam vajalik. On säästuajal õigupoolest häbiväärnegi.

2. Lõpetagem ka parteide õigus vastu võtta annetusi kõrvalseisjatelt. Sest ettevõtja, eraisik või slovaki ärimees, kes väidab, et ta toetab maailmavaadet, valetab. Ta ei saa seda osta, kuna parteidel puudub maailmavaade või on see väga puudulik! Kes soovib vastupidist väita, võib mind selles küsimuses avalikule debatile kutsuda. Iga mitteparteiline isik, kes toetab rahaliselt parteid, ostab tegelikult meelehead ja hilisemat vastuteenet. See on aga korruptsiooni keskne telg Eestis.

3. Las parteid rahastavad tema enda liikmed! Liikmemaksudest ja vabatahtlikest annetustest. Nii on ausam ja selgem ning liikmetel tekib reaalne huvi juhtimise efektiivsuses vastu. Praegu on liikmed sõltuvuses juhtide “tarkusest” tulenevatest riiklikest rahavoogudest.

P.S. Palun saatke see kiri edasi nii paljudele sõpradele ja mõttekaaslastele kui võimalik. Ärge kartke, et seeläbi osalete minu valimiskampaanias europarlamenti. Sest poliitikas osalemisel võib olla ka puhastav toime, mitte üksnes määriv.

Lugupidamisega,

Indrek Tarand

www.tarand.ee